Terre de Hommes informatie
Schenken startpagina

Wordt donateur van Terre des Hommes

Schenken » Goede doelen » Terre des hommes
Terre des hommes

Concrete ontwikkelingshulp met duidelijke resultaten. Help mee het Hospitaalschip Shapla in de vaart te houden!

• Bezoek de website »

Probleem:
Aan de rand van de Golf van Bengalen (Bangladesh) wonen bijna 300.000 mensen op kleine eilandjes, vaak niet meer dan een zandbank. Gezondheidszorg, schoon drinkwater en sanitair zijn er haast niet. Veel kinderen zijn bovendien ernstig ondervoed. Als gevolg hiervan is de kindersterfte er 250 keer zo hoog als in ontwikkelde landen.

Terre des hommes

Oplossing:
Terre des Hommes heeft een hospitaalschip - de Shapla - laten bouwen. Dit schip, bemand door mobiele medische teams, doorkruist het zuiden van Bangladesh. Vooral moeders en kinderen bezoeken het schip om de dokter te spreken. Ook worden kleine operaties uitgevoerd en worden lokale mensen opgeleid om zelf medische zorg te kunnen bieden.

Resultaat:
In de eerste helft van 2004 is aan meer dan 12.500 patiënten medische zorg verleend, en hebben meer dan 10.000 anderen voorlichting gekregen over gezondheid en hygiëne. Nog steeds staan er lange rijen bij de aanlegplaats van de Shapla.

Terre des Hommes is op zoek naar donateurs met 'Hart voor kinderen en oog voor resultaat'. Help hen de Shapla in de vaart te houden en meer hulpprojecten voor kinderen mogelijk te maken.

  Meer informatie : Terre des hommes »
  Gerelateerde rubrieken:
•   Schenken » Schenken aan goede doelen

•   Tip deze Terre des hommes pagina aan een bekende »

Hieronder kunt u deze pagina met informatie over Terre des hommes doorsturen. Vul uw naam en uw e-mailadres en die van de ontvanger in en vul eventueel de begeleidende tekst aan. Klik als u klaar bent op 'verstuur', dan regelen wij de rest!

Uw naam
Naam ontvanger
Uw e-mail adres
E-mail adres ontvanger

Voer het controlegetal in:
 

Meer in de categorie goede doelen

Kinderhartenfonds

Vele tienduizenden kinderen moeten leven met een aangeboren hartafwijking. Daarom doet het Kinderharten fonds een beroep op u. Vraag vandaag nog meer informatie over het Kinderhartenfonds en hoe u eventueel mee kunt helpen aan.

CliniClowns Nederland

De lach van een ziek kind is uw steun meer dan waard. U kunt CliniClowns Nederland al steunen vanaf € 2,50 per maand! CliniClowns Nederland biedt een moment van gezonde afleiding aan zoveel mogelijk kinderen die het moeilijk hebben door ziekte, trauma of handicap.

Stichting KiKa

Vanaf € 5,- per maand - meer mag natuurlijk altijd - bent u donateur van Stichting KiKa. U levert dan een belangrijke bijdrage aan het versneld overwinnen van kinderkanker.

Unicef

Unicef is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties en helpt kinderen in 158 landen. Unicef zorgt samen met lokale hulporganisaties en overheden voor bijvoorbeeld schoon drinkwater, goede voeding, gezondheidszorg, bescherming en onderwijs. Unicef hanteert het Verdrag voor de Rechten van het Kind als leidraad bij alle hulpprojecten.

SOS-Kinderdorpen

word donateur - Geef alleenstaande kinderen een blijvend thuis en een nieuwe toekomst. Word Huisvriend van Chiang Rai!

Disclaimer
De inhoud van deze pagina is met uiterste zorgvuldigheid samengesteld. Geld-Gids.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden in de verstrekte informatie en eventuele directe of indirecte schade die hieruit voort zou kunnen vloeien. Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Terre des hommes pagina, categorie goede doelen.

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
home | berekenen | site map | privacy policy
Informatie Bereken Besparen